Piškotki

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

Piškotke uporabljamo za različne namene. Uporabljamo jih na primer, da si zapomnimo nastavitve varnega iskanja, da vam prikažemo ustreznejše oglase, da štejemo, koliko obiskov ima neka spletna stran, da vam pomagamo, da se prijavite za naše storitve, in da varujemo vaše podatke.

Ogledate si lahko seznam vrst piškotkov, ki jih uporablja Trgovina ELBI, in preberete, kako Trgovina ELBI uporablja piškotke za oglaševanje. V našem pravilniku o zasebnosti je razloženo, kako varujemo vašo zasebnost pri naši uporabi piškotkov in drugo.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, ki nam omogočajo, da izboljšamo in optimiziramo našo spletno stran in s tem vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki so preproste tekstovne datoteke, ki jih nekatere spletne strani preko brskalnika shranijo na vaš računalnik in shranjujejo nekatere neosebne podatke. Uporaba piškotkov nam omogoča prilagoditev posameznih spletnih vsebin tako, da so bolj privlačne za posameznika. Poleg tega pa izvajamo tudi analize uporabe spletne strani, ki nam omogočajo, da svojo spletno stran izboljšujemo in uredimo tako da je uporabnikom bolj prijazna. Nekateri piškotki so nujno potrebni, saj brez njih ni moč zagotavljati delovanja spletnih strani, vse ostale piškotke pa lahko zavrnete. Nujno potrebne piškotke zagotavljamo za shranjevanje statističnih podatkov glede uporabe naše spletne strani in za shranjevanje informacij, ki so potrebne za izpolnitev kontaktnih obrazcev, ki so ponujeni na naši spletni strani. Poleg nujno potrebnih pa na naši spletni strani uporabljamo tudi druge piškotke, ki nam omogočajo, da bolje spoznamo naše uporabnike in vam, na podlagi zbranih podatkov, zagotovimo prilagojeno oglaševanje. Zavrnitev uporabe piškotkov lahko povzroči, da določene vsebine oz. funkcije spletne strani ne bo moč zagotoviti (sem spada predvsem prilagoditev spletne strani tako, da je za uporabnika bolj zanimiva in privlačna). Pregled vseh piškotkov najdete v tabeli na koncu besedila.
Na naših straneh, poleg lastnih piškotkov, uporabljamo naslednje piškotke ponudnikov piškotkov (piškotke tretjih oseb):
Google Analytics, Google AdWords, Display Advertising extension for Google Analytics
(vse naštete piškotke upravlja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA),
Facebook Custom Audience in Facebook remarketing
(piškotke upravlja Facebook Inc, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 9420, ZDA).

Vse zgoraj naštete piškotke tretjih oseb lahko zavrnete oz. kadarkoli izbrišete v vašem brskalniku.

Za izbris piškotkov Google Analytics nastavitve svoj brskalnik tako, da bo zavrnil piškotke z domeno ˝pum˝
Za izbris piškotkov Google AdWords nastavitve svoj brskalnik tako, da bo zavrnil piškotke z domeno ˝www.trgovina-elbi.si˝
Za izbris piškotkov Display Advertising extension for Google Analytics nastavitve svoj brskalnik tako, da bo zavrnil piškotke z domeno ˝__ar_v4˝.
Za izbris piškotkov Facebook Custom Audience in Facebook remarketing nastavitve svoj brskalnik tako, da bo zavrnil piškotke z domeno ˝facebook˝

__utmaPiškotki »Google Analytics« se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto. Podatke za zbiranje poročil uporabljamo in pomagamo izboljšati spletno mesto. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletnega mesta, na katerem so obiskovalci prišli na spletno stran in strani, ki so jih obiskali.
_gaPiškotki za razlikovanje med obiskovalci in uporabniki naše spletne strani.
_gatPiškotki za pohitritev spletne strani.
IDEPiškotki Google DoubleClick se uporablja za registracijo in poročanje o dejanjih uporabnika spletnega mesta po ogledu ali kliku enega od oglasov oglaševalca z namenom merjenja učinkovitosti oglasa in prikazovanju ciljanih oglasov uporabniku.
_js_reg_fb_refDovoljenje, da nadzirate gumbe »Spremljajte nas na Facebook« in »Všeč mi je«.
_js_sbDovoljenje, da nadzirate gumbe »Spremljajte nas na Facebook« in »Všeč mi«, izbira jezikovne nastavitve in omogočanje skupne rabe spletne strani.

Piškotke uporablja za vse osebne podatke, ki jih o vas zbira in hrani ELBI, d.o.o., Cesta 1. maja 75, 4000 Kranj.

ELBI, d.o.o. je kot upravljavec osebnih podatkov odgovoren za obdelavo in hrambo vaših osebnih podatkov.

V primeru, da imate v zvezi z uporabo piškotkov ali v povezavi z uveljavljanjem svojih pravic, ki izhajajo iz pogojev uporabe, kakršnokoli vprašanje, se obrnite na nas na kateregakoli od spodnjih kontaktov:

info@elbi.si
04 / 28 025 01
ELBI, d.o.o., Cesta 1. maja 75, 4000 Kranj, s pripisom »Trgovina ELBI – Varstvo osebnih podatkov«.

ELBI, d.o.o. v razmerju do uporabnikov storitev, ki jih ponuja, nastopa kot pogodbeni obdelovalec. Za vsa vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov naj se uporabniki storitev obrnejo na svojega delodajalca.

SPLETNI VTIČNIKI IN DOSTOP DO DRUŽABNIH OMREŽIJ

Na naši spletni strani omogočamo uporabo vtičnika YouTube (upravljavec je YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA), YouTube pa upravlja Google. V primeru, da obiščete vsebino na naši spletni strani, ki vsebuje vtičnik za YouTube, je s tem vzpostavljena povezava z YouTubovimi strežniki, kar pomeni, da je YouTube seznanjen z vašim obiskom naše spletne strani. Več o ravnanju s podatki uporabnikov YouTuba si lahko preberete na njihovi spletni strani. ELBI, d.o.o. pri svojem delovanju uporablja tudi družbene medije, kot sta Facebook in LinkedIn. Tako Facebook kot LinkedIn delujeta skladno s svojimi pogoji uporabe in politiko, ki opredeljuje ravnanje z osebnimi podatki njihovih uporabnikov. Uporabnike opozarjamo, da so za kakršnekoli objave v družbenih medijih odgovorni sami in da je vsak uporabnik dolžan kakršnakoli vprašanja oz. uveljavljanje pravic nasloviti na posamezno družabno omrežje. ELBI, d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti povezane z aktivnostmi na družbenih omrežjih.

PRAVICE POSAMEZNIKOV

Glede obdelave osebnih podatkov imate naslednje pravice, ki so opisane spodaj:

  • Dostop do osebnih podatkov: Od ELBI, d.o.o. lahko zahtevate informacijo o tem, ali obdeluje osebne podatke o vas in v primeru, da jih, lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in informacije o obdelavi (katere podatke obdelujemo in od kod ti podatki izvirajo).
  • Popravek osebnih podatkov: Od ELBI, d.o.o. lahko zahtevate, da popravi oz. dopolni nepopolne oz. netočne podatke, ki jih obdelujemo o vas.
  • Omejitev obdelave osebnih podatkov: Od ELBI, d.o.o. lahko zahtevate omejitev obdelave svojih osebnih podatkov (kadar npr. poteka preverba točnosti oz. popolnosti vaših osebnih podatkov).
  • Izbris osebnih podatkov: Od ELBI, d.o.o. lahko zahtevate, da vaše osebne podatke izbrišemo (izbrisati ne moremo tistih osebnih podatkov, ki jih vodimo zaradi zakonskih zahtev ali na podlagi pogodbenega razmerja).
  • Izpis osebnih podatkov: Od ELBI, d.o.o. lahko zahtevate, da vam vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Preklic privolitve: Kadarkoli imate pravico preklicati privolitev glede uporabe svojih osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo na podlagi privolitve. Privolitev je mogoče preklicati na katerikoli način, ki je opisan na tej spletni strani. Preklic privolitve nima nikakršnih negativnih posledic, vendar pa je možno, da vam ELBI, d.o.o. zaradi preklica določenih storitev ne bo več mogel zagotavljati.
  • Ugovor obdelavi osebnih podatkov: Pravico imate ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar gre za obdelavo za namene neposrednega trženja oz. za posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam za namene neposrednega trženja. Prav tako lahko ugovarjate obdelavi, kadar vaše podatke uporabljamo za namene neposrednega trženja z uporabo prilagojenih oz. individualnih ponudb. Ugovor lahko podate na katerikoli način, ki je opisan na tej spletni strani.

Vse pravice lahko izvajate tako, da nas kontaktirate preko kateregakoli kanala, ki je opredeljen in zapisan na tej spletni strani. Prav tako so vam ti kontakti na voljo v primeru, da potrebujete glede svojih pravic kakršnekoli dodatne informacije.

Imate pravico do vložitve pritožbe zoper nas pri informacijskem pooblaščencu, ki je pristojen nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov.

Pri ELBI, d.o.o. skrbimo za ažurnost in celovitost osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Prosimo vas, da nam vsakršno spremembo vaših osebnih podatkov čimprej sporočite na info@elbi.si ali preko 04 / 28 025 01. V najkrajšem možnem času bomo poskrbeli za popravo oz. dopolnitev vaših osebnih podatkov.

ELBI, d.o.o. si pridržuje pravico, da v primeru uveljavljanja katerekoli pravice iz tega poglavja, od vas zahteva določene osebne podatke (kot npr. ime, priimek, e-naslov) za namene identifikacije posameznika.

KONČNE DOLOČBE

Pri ELBI, d.o.o. lahko spremenimo osnovna načela uporabe spletne strani. V primeru sprememb vas bomo o tem predhodno obvestili. Šteje se, da se strinjate z novo različico, v primeru da po tem, ko stopi v veljavo nova različica, nadaljujete z uporabe naše spletne strani in drugih storitev, ki jih opredeljujejo ti pogoji.

VAŠE NASTAVITVE

Z klikom na ikono (na spletni strani prikazana levo spodaj) lahko pregledujete in spreminjate že obstoječe nastavitve piškotkov.